MARUF VAKFINDAN HABERLER

MARUF VAKFI KURUCULAR KURULU'NU YENİ BİNASINDA AĞIRLADI

Maruf Vakfı bünyesinde kurulan İslam Ekonomisi Enstitüsü Kurucular Kurulu üyelerine tanıtıldı.

Maruf Vakfı yöneticileri ve kurucular kurulu üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi. Program Vakıf Başkanı Adnan Danışman’ın selamlama konuşması ile başladı.

Maruf Vakfı Akşam Yemeği

Maruf Vakfı Başkanı Adnan Danışman

Adnan Danışman konuşmasına Maruf Vakfı Kurucular Kurulu’na, Askon Genel Başkanı Mustafa Koca’ya ve Vakfın İslam Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Sıtkı Abdullahoğlu’na teşekkür ederek başladı. Fiziki mekanları oluşturduktan sonra o mekanların içinin çeşitli etkinlikler ve güzelliklerle doldurmanın, ümmete ve insanlığa faydalı ürünler çıkarmanın gerekliliğini ifade eden Danışman “İnanıyorum ki bu vakıf kısa sürede Akademik çevre içerisinde tanınacak ve İslam ekonomisi ile ilgili sorunlarda referans olabilecek niteliğe erişecektir.  Zira İslam coğrafyasında kopmuş olan entellektüel çalışmalara yeniden dönmemiz ve yeniden entellektüel manada üretimlerde bulunmamız gerekiyor” dedi.

Maruf Vakfı İslam Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Sıtkı Abdullahoğlu konuşmasına Vakfın Kurucular Kuruluna teşekkürlerini sunarak başladı.

Abdullahoğlu, vakıf bünyesinde hayata geçirilen İslam Ekonomisi Enstitüsü ile ilgili yaptığı sunumda; işe başlama gerekçelerini; fıkhi sorular ve cevaplar, günlük ihtiyaçların zorlayıcılığı, İslamın bütüncül mentalitesinin zorlayıcılığı ve müslüman için ekonominin ibadetin önemli bir parçası olduğu şeklinde ifade etti. Abdullahoğlu,  “Müslümanlar olarak bizim en temel paradigmalardan başlayarak en uçtaki uygulamalara varıncaya kadar bugünün ve yarının insanına hitap edecek tarzda bu konuyu dile getirmeye, idrake sunmaya ihtiyacımız olduğuna inandık.Bununla ilgili çalışmaya başladık. İslam ekonomisi çalışmanın gerekliliğine gelince; ekonomik mükellefiyetler ibadetin önemli bir bölümüdür. Kur’anda bu konuyla alakalı en az iki yüz elli ayet bulunmaktadır. Hz. Peygamberin bizatihi kendisinin uyguladığı pratikler mevcuttur. Ekonomi günümüz dünyasında merkezi önemdedir. İslam ekonomisi de bu anlamıyla önem kazanmaktadır” dedi.

İslam Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Sıtkı Abdullahoğlu

Hedeflerinin, İslam’ın ekonomik ilke ve prensiplerinin en doğru şekilde tespit edilmesi ve güncel dille ifade edilmesi,  İslam’ın her çağda yaşanabilir bir din olduğunun ekonomik alandaki geçerliliği ile gösterilmesi ve yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında yaşayan Müslümanların, İslam’a uygun bir hayat yaşama isteklerine, İslam ekonomisi açısından rehberlik yapılması olarak ifade eden Abdullahoğlu, “Maruf Vakfı İslam Ekonomisi Enstitüsü, İslam ekonomisi alanında düşünce, referans, literatür ve danışma merkezi olabilecek bir çalışma gerçekleştirmek amacındadır” dedi.

Maruf Vakfı Kurulum Sunumu İçin Tıklayınız…