MARUF VAKFINDAN HABERLER

VAKFIMIZIN İKİNCİ KİTABI TANITILDI

8F2A2786

Vakfımızın ilk kitap çalışması “İslam Ekonomisi: Tanım ve Metodoloji Üzerine’nin” devamı mahiyetindeki kitabımız 2017’nin Nisan ayında basıldı. “İslam İktisat Düşüncesi: Birikim ve Yönelim” başlıklı bu eserde ağırlıklı olarak İslam iktisadi düşünce tarihi ile alakalı önde gelen makalelerin tercümeleri mevcuttur.

İslam Ekonomisi’nin duayen akademisyenleri tarafından yazılan bu makalelerde İslam iktisat tarihini dönemlendirme, İslam alimlerinin iktisadi analizlerinin tarihsel çerçevede değerlendirilmesi gibi konular işlenmektedir. Bunların yanı sıra kırk yılı aşkın süredir gündemde olan İslam Ekonomisi disiplininin durumuna dair analizler de kitabın muhteviyatı dahilindedir.

Son olarak vakfımız araştırmacılarından Sercan Karadoğan’ın ortak yazar olarak imzası bulunan makalede ise Türkiye’deki İslam Ekonomisi çalışmalarının dünü ve bugünü değerlendirilmiştir.

Eserin tanıtım toplantısında konuşan ve kitapta da bir çeviri makalesi bulunan Prof. Dr. Mehmet Asutay, disiplinin genel durumuna dair faydalı bir konuşma gerçekleştirmiş ve çeşitli önerilerde bulunmuştur.